Produkt zapewniający szybkie usuwanie drobin i kryształków cukru z różnych elementów urządzeń produkcyjnych, linii pakowania lub przerobu w przemyśle spożywczym. Po nałożeniu najpierw powoduje rozpuszczenie cukru, dzięki czemu przywraca mechanizmom płynność funkcjonowania, a następnie zapewnia smarowanie podzespołów. Dzięki małemu współczynnikowi lepkości oraz dużej zdolności krycia powierzchni preparat szybko dociera do wszystkich szczelin i ułatwia rozpuszczanie cukru. Jest szczególnie polecany do codziennej konserwacji tłoków urządzeń do miareczkowania alkaliczności mających kontakt z oparami zawierającymi cukier oraz wystawionych na działanie soku buraczanego .
SPOSÓB UŻYCIA
- Zamieszać przed użyciem, - Nakładać na powierzchnie przy użyciu pędzla, aplikatora lub metodą natryskową, następnie przetrzeć ściereczką zwilżoną preparatem w celu usunięcia pozostałości cukru, - Nie należy przecierać ściereczką suchą aby nie usunąć powłoki smarnej. Produkt można stosować do wszystkich powierzchni wchodzących w kontakt z artykułami spożywczymi.
NOTA : Produkt należy chronić przed niskimi temperaturami.
ZASTOSOWANIE
Maszyny produkcyjne, urządzenia konfekcjonujące, pakowarki :
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.